pitnews
BEL - GLPK test Pagani Zonda voor Masters
Datum 12/10/2004
Er is een kans dat GLPK-rijders Anthony Kumpen en Bert Longin komend weekend hun Viper vervangen door de Pagani voor de slotrace van het Belcar-seizoen 2004. Een test overmorgen donderdag in Zolder moet daarover uitsluitsel geven.

GLPK is sinds het Racing Festival in Francorchamps zeker van de GT-titels. Het Hasseltse team gaat nu donderdag de Pagani testen en vergelijken met de concurrentie. Blijkt de Pagani mee te kunnen, dan gaat de Viper zondag misschien wel aan de kant. GLPK zou zelfs plannen hebben voor een volledige Belcar-campagne met de Pagani in 2005.

Anthony Kumpen: "Mogelijk wel, maar alles hangt af van verschillende factoren, waarover ik momenteel nog geen uitsluitsel kan geven. Maar indien blijkt dat komende donderdag de Pagani niet duidelijk sneller is dan de concurrentie, dan opteren we uiteraard terug voor de Viper."

GLPK heeft komend weekend nog één doel: Bert Longin op gelijke hoogte brengen van Kumpen in de Drivers Challenge. Daar leidt Kumpen nu met 6 punten voorsprong. Longin heeft tijdens de Belcar Masters de pole en de snelste wedstrijdronde nodig om naast Kumpen te klimmen.

Longin: "Er kan er maar eentje de pole en de snelste wedstrijdronde zetten per evenement. Ik vind het dan ook zéér sportief dat Anthony dit wil delen met mij en daarvoor alle beschikbare middelen inzet."

Kumpen: "We vormen al heel het seizoen een zéér homogeen team en ik zou het spijtig vinden, indien ik door mijn pole en de snelste wedstrijdronde op de Nürburgring alleen met deze wisselbeker zou gaan lopen. Ik gun het Bert evenzeer. Maar anderzijds heeft Bert geen ervaring met de Pagani en dat zou hem wel eens de das kunnen omdoen. Afwachten tot komende donderdag om daaromtrent nog een definitieve beslissing te nemen."

Longin: "Niettegenstaande ik de Pagani niet ken, heb ik toch reeds een ruime bagage aan ervaring en aanpassingsvermogen. Ik hoop echt dat het lukt, want voor mij is de eerste plaats in de Wisselbeker zéér belangrijk. Een tweede plaats zou, gezien onze gelijkwaardige prestaties van afgelopen seizoen, een teleurstelling betekenen."

17:30 (pba)

© pitstop.tv
E-mail dit bericht